הי @ester1 וברוכה הבאה לאתר
יש לך חסימה או סינון באינטרנט?
כן יש לי סינון לאינטרנט
אבל לכתובת שאני פונה אני לא חסומה
כי כשאני כותבת אותה בדפדפן היא מוצגת לי
וכן גם פה כשאני עושה request אני מקבלת את הנתונים
רק שיחד איתם אני גם מקבלת את השגיאה הנ"ל
כן זה האפקט של הסינון. בעצם כל המידע שעובר מהמחשב שלך לרשת עובר דרך שרת מתווך, ו npm מתריע שאותו שרת מתווך אולי משנה חלק מהתוכן.
מניסיון עם תלמידים אחרים הכי מועיל לצלצל לספק האינטרנט שלך ולבקש מהם הדרכה איך לאפשר גישה ל npm
(את לא תהיי הראשונה - זה משהו שהם עושים כל הזמן)
אבל אם זה מביא לי את התשובות אז בעצם מה הבעיה שזה יתריע לי כל פעם?
זה אמור להוות בעיה בהמשך?
יכול להיות שבהמשך כלים נוספים יתלוננו על בעיות דומות. אפשר לסכם שתהיי ערנית למקרה שהודעה כזאת תחזור בצירוף שגיאות
כרגע אין בעיה להמשיך עם השגיאה
ממש תודה רבה!!!
יכול להיות כשאני מתקינה express לא מותקן לי package-lock.json?
הי חיה
לא הבנתי את השאלה - הקובץ package-lock.json נוצר אוטומטית כשאת מפעילה npm install בלי קשר לאיזה חבילות את מתקינה
אולי שכחת להוסיף --save
?
הוספתי סייב וזה פשוט לא מוסיף לי את הקובץ זה הגיוני?
עוד שאלה - לפני שהתחלת את כל ההתקנות האם זכרת להפעיל npm init
כדי ליצור את הקובץ package.json ?
אני חושבת שכן כי יש לי את הקובץ package.json אז זה לא היגיוני ששכחתי, לא?
הי
יכולה לשתף את הקוד? להעלות לגיטהאב או משהו?
אני לא כ"כ יודעת לעשות את זה אני אנסה
ממש תודה!
כל מקום שאת יכולה להעלות אליו את הקוד ולשלוח לי קישור יהיה בסדר אני רוצה לנסות להריץ את זה אצלי על המחשב לראות את הפרטים
@ynonp
היי ינון,
כרגיל תודה רבה על הקורס שלך.
אשמח לדעת האם התוכנית השנייה מתפקדת כמו הספריה axsios?
האם השימוש והכתיבה הזאת היא פשוט כתיבה עצאית ובצורה מובלת וחסרה של אקסיוס.
אני שואל את זה כי אני משתמש עכשיו בפרויקט קטן שאני עושה באי פי אי חיצוני של מזג אוויר ואני צריך לשלוף את המידע משם ולהציג אותו, ושמתי לב שיש כמה דרכים לעשות זאת, ואחד מהם זה עם אקסיוס ודרך נוספת זה נראה כמו שאתה מראה כאן. ולכן אני שואל.
דבר נוסף האם בשביל לשלוף מידע ולהציג ללקוח אני חייב להשתמש באקספרס או שאין צורך.?
שוב תודה רבה
הי,
כן דומה. המודול http הוא מודול מובנה ב Node.JS ולא צריך להתקין כלום בשביל להשתמש בו. את axios צריך להתקין בנפרד עם npm.
בצורה דומה בדפדפן יש את fetch שהוא מנגנון מובנה אבל אותו axios מ node.js עובד גם בדפדפן אם מתקינים אותו מסודר.
לכן הרבה אנשים מעדיפים להשתמש בספריה כמו axios שנותנת תחביר אחד זהה לשרת ולדפדפן, וגם מוסיפה יכולות על פני מודול http המובנה.
“בשביל להציג ללקוח” יכול להגיד הרבה דברים. אם אתה מדבר על אפליקציית ווב שמציגה ללקוח מידע בתוך הדפדפן אז אקספרס הוא רעיון טוב (למרות שיש פריימוורקים נוספים לזה, ואפשר גם להשתמש בספריות המובנות של נוד). מצד שני אם “להציג ללקוח” זה להראות את התוצאה במסוף שורת פקודה אז לא צריך אקספרס.
באקספרס אנחנו משתמשים כשרוצים לבנות אפליקציית ווב ושהלקוח יראה את המידע דרך דפדפן
תודה רבה, אין עליך…
היי
בתחילת התכנית מה אני אמור לרשום בCMD?
רשמתי את התיקיה שבה אני שם את הקובץ וזה מה שקרה: