קורס docker שיעור דוגמה לפיתוח מיקרו סרביס מלא - חלק 2 תהליך שרץ ברקע

זהו נושא דיון מלווה לערך המקורי שב־https://www.tocode.co.il/bundles/docker/lessons/compose-dev-example-part2

היי @ynonp, שאלה כללית אחת ומספר חשדות לבעיות/אי-התאמות בווידאו/טקסט.

לא קשור רק לפרק הזה, אבל האם בקובץ docker-compose.yml יש חשיבות לסדר?
גם בתוך ה-services ומחוצה להם, האם חשוב שהמפתחות: volumes, secrets, env_file, environment ואחרים ירשמו בסדר מסויים?
לכאורה לפחות לחלקם יש קשר (כמו secrets המוזכרים environment)
ואולי גם עלול להיות קונפליקט אם לדוגמה אני רוצה לדרוס ב-environment ערך שכבר קיים ב-env_file

ואם זה עוזר לך אז:

• שם וקוד שונה לקובץ query-weather.js / main.js

• בווידאו ה-WEATHER_API_KEY_FILE מוגדר בקובץ משתני הסביבה, כשבטקסט הוא כתוב במפורש ב-docker-compose.yml

• עלול להיות קונפליקט בשורה האחרונה של הטקסט - גישה לבסיס הנתונים דרך שורת הפקודה בקונטיינר - שם המשתמש כאן אינו ynon כמו שיש בווידאו ובמאגר ה-git (אלא postgres). זו “טעות” נגררת גם מהטקסט של הפרק הקודם.

ראיתי ששמת לב לזה באמצע הווידאו, אבל השורה התחתונה לא מוצגת כשאתה מתייחס אליה כבר בסביבות 3:10 (וזכור לי שהיה לפחות פרק אחד נוסף בו דיברת על השורה התחתונה כשלא ראו אותה). מניח שזה משהו שלא תתקן עכשיו, אבל אם בעתיד תוציא גרסאות חדשות לקטעי הוידאו, שים לב שכל השטח של הטרמינל יכלל בהן.

הי,

אין חשיבות לסדר. משתני סביבה תמיד מקבלים קדימות לפי המקום בו הם מוגדרים, כלומר דברים מ env file תמיד יידרסו על ידי דברים מ environment

אי תאימויות קטנות בין הטקסט לוידאו יהיו תמיד כי אני כותב את הטקסט לפני שמקליט את הוידאו, ולפעמים יש דברים שנראה לי שעדיף להסביר בדרך מסוימת בוידאו ובדרך אחרת בטקסט, ולפעמים פשוט בהקלטה לא זכרתי את שם המשתמש שבחרתי בטקסט ובחרתי אחד אחר. אני לא רואה בעיה בזה. כל הקוד מהוידאו וגם מהטקסט נמצא בתיקיית הדוגמאות אז הכי טוב להיעזר בה כשקוראים וכשצופים בוידאו ולהשקיע בשני הטאבים כדי לקבל תמיד עוד נקודת מבט.

ולגבי השורה האחרונה שקטועה - זאת לצערי בעיה בהקלטה שפשוט ראיתי אותה רק בעריכה. התחושה שלי כשצפיתי בקורס היתה שזה מפריע רק במקומות קטנים ובאמת בהזדמנות אני מתכנן להקליט את הקטעים האלה מחדש.