זהו נושא דיון מלווה לערך המקורי שב־https://www.tocode.co.il/bundles/frontend/lessons/01-intro
היי,
יש לי שאלה דיי כללית אז החלטתי לשים אותה פה. מקווה שזה בסדר…
- הצצתי בקורסים הבאים ואני רואה שיש ל-javascript המשך ובו אני מבינה לפי המבוא שבערך המציאו שפה חדשה מבחינה תחבירית.(אם כן למה לא לומדים אותה מראש?)
האם אחרי שאני מסיימת את קורס front-end כדאי לי להמשיך קודם לשאר הקורסים של javascript
לפני שאני עוברת לnode.js ולריאקט? - האם בשביל להיות מפתחת full stack אני יכולה להסתפק לפחות בתור התחלה ב-3 הקורסים:
Front End למתכנתים
Node.JS
React.JS
או שכל ה-12 קורסים הם must(כמובן שבכל סרטון שלך אני לומדת המון ולא רוצה לוותר אבל הייתי רוצה להגיע למצב שאני מתכנתת דברים משלי ומרחיבה את תיק העבודות ורק אז ממשיכה לקורסים המתקדמים)
תודה רבה!!!
הי,
זה לא בדיוק המציאו מחדש - הם לקחו קונספטים שאנשים כתבו לפיהם במשך עשר שנים והפכו אותם לחלק סטנדרטי מהשפה, וגם הוסיפו כמה מילים חדשות כדי שיהיה קל לכתוב באמצעותם. אחרי שתסיימי את קורס Front End כאן את כבר תכירי טוב את כל הקונספטים והמעבר ל ES6 יהיה לך ממש חלק. לכן הסדר שאני ממליץ עליו הוא:
Front End
JavaScript ES6/7/8
Node.JS
React
Webpack
- את יכולה לכתוב דברים משלך כבר מהיום הראשון בקורס Front End (או לפחות מהשבוע הראשון). אני לא ממליץ לעשות את הדברים ״אחד אחרי השני״ אלא לחלק את פרק הלימוד שלך ולהקדיש שעה ביום לקורסים ועוד 2-4 שעות לבניית דברים שלך. הדברים משלימים אחד את השני ואת תראי שבמהלך העבודה על הדברים שאת בונה פתאום תרצי לחזור לראות את אחד הסרטים מחדש כי פתאום דברים יתחברו טוב יותר.
מתכנתים (גם אני) לומדים כל הזמן. אין שלב בו אפשר להגיד ״אני יודעת״ ולהפסיק ללמוד.
כן שווה להגיד שאם את חושבת ללכת לראיונות עבודה וכו׳ אז לדעתי כבר אחרי קורס Front End אפשר להתחיל ללכת לראיונות. כנראה לא תעברי אותם בהתחלה אבל זה ייתן לך כיוון מה ללמוד הלאה ובמה להתעמק ותוך כמה חודשים כבר תצליחי למצוא מקום להתחיל בו.
ממש תודה רבה!!!
עשית לי סדר בראש
הסרטונים שלך בהחלט עושים חשק ללמוד ולגלות דברים חדשים כל הזמן
תודה
הי,
ראיתי שיש קורס שנקרא ‘התאמת אתרים למובייל’,
ואיכשהו, הוא לא נכנס פה לקורס של פרונט-הנד, וגם לא לפול-סטאק.
יש לזה סיבה מיוחדת? זה לא משהו בסיסי שאמור להיות בארגז הכלים של מפתח ווב?
ההגיון אומר שזה היה אמור להיות אחרי פרק הסי-אס-אס.
אבל זה לא. למה?
הי,
הוא נחמד אבל ישן. רוב התכנים ממנו שעדיין רלוונטים נכנסו לקורס Front End
אפשר אחרי שסיימת את קורס Front End להעיף מבט גם שם לראות אם זה מחדש לך משהו