קורס Front End למתכנתים שיעור סיכום

זהו נושא דיון מלווה לערך המקורי שב־https://www.tocode.co.il/bundles/frontend/lessons/fin

שלום ינון, תודה על הקורס המושקע והעשוי היטב! אני שמח שמצאתי אותו!
הגעתי לסוף הקורס, החלק האחרון של צד השרת כבר נהיה לי ממש קשה ומורכב… [נראה כאילו יש קפיצה קדימה לרמה שדורשת יותר ניסיון… ]
רציתי לדעת אם אתה ממליץ לעבור לקורס Node.js ? בשביל להבין יותר
או שדווקא על קורס אחר שכדאי ללמוד קודם?
אציין שאני מנסה ללמוד כמה שיותר מהר את מה שחיוני בשביל לפנות לחפש תעסוקה בתחום.
אז אשמח לעצתך :slight_smile:

הי @mosdrn

תודה כיף לשמוע. לגבי ההמשך זה מאוד תלוי במה אתה רוצה לעשות:

1. לעבודה בתור Full Stack צריך להכיר טוב צד שרת וקורס Node.JS פה הוא כיוון טוב. הרבה חברות משתמשות בטכנולוגיה זו וזה גם מה שמלמדים בבוטקמפים.

2. לעבודה בתור Front End לא חייבים להכיר צד שרת יש עדיין לא מעט משרות שאפשר לכתוב HTML/CSS וקצת JavaScript ולהסתדר. כן צריך להגיד שבשביל משרה כזאת צריך כישורי עיצוב טובים ויכולת חזקה ב CSS.

3. מצד שני יש לא מעט משרות Front End שבהן יש דגש על נושא ה JavaScript ובשבילן צריך להכיר JavaScript Framework ברמה טובה וגם צד שרת. אם אתה מכוון למשרה כזאת תצטרך לקחת גם את קורס Node.JS וגם את קורס React פה באתר.

בכל מקרה מאוד חשוב לכתוב פרויקט או יותר בעצמך בנוסף לכל התרגילים והפרויקטים כאן בקורס. זה עוזר גם לקורות חיים וגם כדי להבין טוב יותר את החומר

מקווה שעזרתי ובהצלחה
ינון

שלום,
בקשר למה שכתבת כאן,
אם אני למדתי פה באתר את הקורסים: front-end , ES6/7/8, React , האם זה לא מספיק בשביל להיות מפתחת ריאקט שזה בעצם דגש על JS? האם בשביל להיות מפתחת front-end ולא בחלק העיצובי , אני חייבת ללמוד גם את הקורס node.js? או שמספיק לדעת טוב רק את נושא התקשורת מול צד השרת, קצת בלבל אותי מה שענית פה,
לפי מה שאתה אומר, יוצא שגם בשביל להיות מתכנתת full stack וגם בשביל להיות מתכנתת front-end -react צריך ללמוד את קורס node.js שזה יוצא בעצם full-stack.

אשמח להבהרה,
ומאד מאד נהניתי מהקורסים שלך, תודה רבה!

הי,

זה מאוד תלוי בחברה שתעבדי בה. אני לא חושב שחייבים Node.JS עד הסוף אבל כן צריך להבין איך שרת עובד כדי להיות מסוגל לתקשר איתו כמו שצריך. יש הרבה חברות שקוד צד השרת שם הוא ב Java או C#

המטרה שלך היא לדעת מספיק קוד צד שרת בשביל לא לעשות נזק. אני חושב שהכי טוב אחרי שלושת הקורסים שכתבת להתחיל לארגן קורות חיים שנראים טוב ולשלוח. אם תראי בראיונות שאת לא מצליחה לעבור בגלל פערים באיך עובד צד שרת תוכלי תמיד לחזור ולבצע את קורס Node

אבל באמת מה שהכי חשוב כרגע זה להתחיל להיכנס למים וללכת לראיונות ולראות איפה הפערים

בהצלחה

תודה.
אני רוצה לעשות קודם איזשהו פרויקט מסכם שלא יקח מידי הרבה זמן, משהו כמו חודש, האם אפשרי לקבל ממך באישי איזשהו רעיון לפרויקט כזה שיכלול גם צד שרת מינימלי.

הי,

לא חושב שצריך הודעה אישית אני שמח לשתף רעיונות עם העולם. לדעתי הכי טוב אם יש לך משהו שבאמת קשור לעולם שלך ויש לך שימוש בו, או שאת מכירה אנשים שיכולים להרוויח ממנו.

אם אין לך אז כתבתי פה 8 רעיונות שלדעתי עדיין מעניינים לפרויקטים: