קורס git שיעור ברוכים הבאים לקורס Git

זה נושא דיון מלווה לערך המקורי ב- https://www.tocode.co.il/bundles/git/lessons/about-git-and-the-course

Blockquote

למה בעצם לא להשתמש ב- TFS של מיקרוסופט - מה היתרון שבגיט ? והאם ברגע שאני משתמש בזה הקוד שלי חשוף לכולם ?

הי,
היום TFS משתמש בגיט לפרויקטים חדשים ב Default, ויש להם גם אופציה למנהל גירסאות שלהם שנקרא TFVC.

יש הרבה מידע על ההשוואה ביניהם בטבלא כאן:

אין קשר בין מנהל הגירסאות שאתה בוחר (גיט או כל מנהל גירסאות אחר) לבין האם אתה שומר את הקוד במקום ציבורי או פרטי.

יש על זה שיעור בהמשך הקורס כשמדברים על גיטהאב ואחסון הפרויקט בענן

היי, אני רוצה להוסיף שבנוסף ל-Git יש גם מערכת דומה בשם Mercurial, היא דומה מאוד ל-Git וגם טובה אבל פחות פופולרית בין מתכנתים. יש אתרים שתומכים בה כמו למשל Bitbucket. ויש גם מערכת נוספת שנקראת SVN, אבל לדעתי היא פחות טובה ואני לא ממליץ לעבוד בה.

כן ובנוסף מרקוריאל, בדומה ל git, היא מערכת מבוזרת כך שכל משתמש מחזיק אצלו עותק של כל המאגר.

לעומתה SVN היא מערכת ריכוזית בה יש שרת אחד ששומר את כל המידע וכל משתמש מקבל רק את המידע שהוא צריך.

המעבר של ה Mainstream מהעולם הריכוזי לעולם המבוזר (ובעיקר לגיט) היה קשוח להרבה אנשים אבל היום כבר רואים שבעולם הקוד הפתוח באופן גורף כלים מבוזרים הם יותר דומיננטיים. בארגונים המצב יותר מורכב ויש יותר מגוון