זה נראה שיש בעיה בקובץ package.json או package-lock.json. תוכלי לנסות למחוק את כל תיקיית node_modules ולהריץ מחדש npm install מהתיקיה הראשית כדי לוודא שאין שגיאות?
בנוסף תוכלי להדביק כאן את התוכן של שני הקבצים package.json ו package-lock.json מתיקיית הפרויקט?
נ.ב. שימי לב שיש מעל כל סרט קישור “להפעלת סביבת עבודה אונליין לקורס זה” עליו אפשר ללחוץ כדי לקבל סביבה בענן עם כל הדוגמאות.
התחלתי הכל מהתחלה,
הורדתי שוב את תיקיית הדוגמאות,
שידרגתי את NODE.JS לגירסה מתקדמת (כבר היה לי מותקן גירסה ישנה)
ואז פעלתי ע"פ הסדר בסרטון,
ואני מקבלת את השגיאה הזו:
נדמה לי שקצת כמו שקורה לי עם עוגות - כל פעם שאת מתקינה יש טעות בשלב אחר וזה מסביר את השגיאות השונות שעולות. אלה השלבים שצריך לעשות בצורה מסודרת:
אנחנו צריכים תיקיית node_modules אחת, קובץ package.json אחד וקובץ package-lock.json אחד בתיקיית הדוגמאות הראשית. בתוך תיקיה של דוגמה ספציפית אסור לשים אף אחד משלושת אלה.
מתוך תיקיית הדוגמאות הראשית הפעילי npm install ותראי שהוא יוצר לך תיקיית node_modules וקובץ package-lock.json באותה תיקיה ראשית.
אחרי שכל זה במקום את נכנסת לתיקיה של דוגמה ספציפית ושם מפעילה npx webpack-dev-server -d.
אם אחרי כל זה עדיין דברים לא יעבדו בבקשה תדביקי כאן צילום של כל הקבצים בתיקיית הדוגמאות הראשית ושל הקבצים בתיקיית הדוגמה הספציפית וכן את הודעת השגיאה שמקבלת
היי ינון!
אני ניסיתי לכתוב את הפקודה שאתה הרצת בשיעור הזה ומשום מה רץ לי ב localhost בלי להתייחס ל person שאני כתבתי זאת אומרת רק כתוב למעלה (לא בתוך דף האינטרנט עצמו אפילו)hello world וזהו!
אשמח אם תוכל לעזור לי
תודה רבה
נ.ב. בחלון של ה debbug למטה מופיעה שגיאה שלא הבנתי אותה כ"כ
אני לא ממליץ לעבוד עם create-react-app בגלל שהוא מייצר פרויקט שכולל המון המון תלויות והגדרות מאוד מורכבות. אני חושב שלצורך לימוד כדאי לעבוד עם קבצי הגדרות שאפשר לפתוח ולהבין אותם (במיוחד אני מדבר על קובץ ההגדרות webpack.config.js).
בפרויקט של create-react-app קובץ ההגדרות הוא נסתר. בשביל לראות אותו יש להפעיל את הפקודה yarn eject ואז מקבלים תיקיה שלמה של קבצי הגדרות עם כל הפרטים. את יכולה לנסות את זה בתור משחק על פרויקט חדש בשביל לראות את ההבדל בין ההגדרות בפרויקט הדוגמה שלנו להגדרות בפרויקט של create-react-app.
הסיבה שהם מכניסים כל כך הרבה דברים להגדרות הפרויקט היא שיש להם מטרה שונה: אני רוצה לתת תבנית פרויקט הכי קטן שאפשר כדי שנוכל להתמקד בריאקט, הם רוצים לתת את תבנית הפרויקט הכי גדולה ומקיפה שאפשר כדי שתתאים לכל סוגי הפרויקטים האפשריים.
ואחרי שאמרנו את כל זה אם עדיין את מעדיפה לעבוד עם מבנה הפרויקט של create-react-app כמובן שאין בעיה וכל הדוגמאות כאן יעבדו גם בהעתקה לשם.