קורס React 2020 שיעור איתור שגיאות בתוכנית ריאקט

זהו נושא דיון מלווה לערך המקורי שב־https://www.tocode.co.il/bundles/react/lessons/b591f141-9e76-4f96-a61b-838d37ab2c56

ניסיתי להתקין את React Developer Tools וכתב לי שגיאה
מצרפת כאן צילום מסך

אשמח לפתרון הבעיה
תודה

הי,

תוספים אחרים את כן מצליחה להתקין? אולי יש בעיית הרשאות או חסימה בגישה לרשת?

לא אני לא מצליחה
יש מצב שזה קשור לחסימה שיש לי על האינטרנט?

אם את לא מצליחה להתקין אף תוסף זה כמעט בטוח קשור לחסימה. נסי לדבר עם חברת האינטרנט שלך אני בטוח שאפשר לאשר התקנה של חבילות מסוג זה

רשמתי את הפקודה
debugger;
והוא לא התייחס אליה והריץ כרגיל!
Screenshot_1|690x360

כלי הפיתוח של הדפדפן חייבים להיות פתוחים כדי שהתוכנית תעצור בפקודת debugger

שלום,
מדוע לא מופיע לי התיקיה //:webpack?
הורדתי את תיקית הדוגמאות ושם הרצתי את הדוגמא כמו שהיא. מצרפת צילום מסך.

תודה בסוף הסתדרתי, הייתי צריכה לסמן משהו בהגדרות:

כתבתי את הקוד בצילום מסך, וציפיתי שתהיה שגיאה בconsole, אבל הייתה שגיאה ענקית על הדף כמו בשגיאת בניה.
למה זה?

אני חושבת שיש בעיה בהעלאה של הקובץ, מצרפת גם את הקוד:function F()
{
const t = 5;
t= 6;
}
function Person(props){
const {name} = props;
return(

Hello World {name}

)
}

הי יכולה לשים צילום מסך של השגיאה? בכל מקרה בינתיים זה נראה שהבעיה היא שאת מנסה לשנות את t שהוא const

כן, ודאי שזו הבעיה, רק לפי מה שלימדת, אני הבנתי שזאת אמורה להיות השגיאה מהסוג השני : “שגיאות זמן ריצה - זה מה שקורה כשהדפדפן מנסה להריץ פונקציה מסוימת אבל יש שגיאת JavaScript בקוד הפונקציה”, וציפיתי שתהיה שגיאה בconsole.
או שאולי לא מספיק הבנתי את ההבדלים בין השגיאות

הי נכון זה באמת מעניין! בתוכנית ריאקט שלב הקומפילציה כולל בדיקה ספציפית לנושא הזה של השמה כפולה למשתנה const. ומה שמעניין זה שזה ממש לא מחויב המציאות. הרי אפשר היה לדמיין מצב שרק תגדירי פונקציה f כמו שהגדרת אבל אף פעם לא תפעילי אותה - מה שאומר שאין שום באג בתוכנית שלך.

התוכנית שהופכת קוד React (עם ה JSX שלו) לקוד JavaScript רגיל בפרויקט שנוצר עם vite נקראת esbuild. זה נראה שהאיסור על השמה כפולה למשתנה const בכל מקום בתוכנית הוא אילוץ שמגיע מהם. אפשר להגיד ש esbuild ממש מחפש בעיות מהסוג הזה ומכשיל בגללן קומפילציה.