תלמיד שואל (ואני מדביק לפה שגם אתם תוכלו להגיב / ללמוד):
שלום,
אני סטודנט להנדסת תוכנה בשנה ב’.
אילו דברים יהפכו אותי לאטרקטיבי יותר מבחינת המראיין עבודה, כלומר מעבר לקורסים אותם אני לומד עכשיו, אילו נושאים נחשבים ל"חמים" היום בתעשייה וכיצד אוכל להתמחות בהם?
למצוא את העבודה הראשונה בהייטק זה קשה. כשאתה מגיע בלי ניסיון קשה להעריך את היכולות שלך. בנוסף עלות גיוס של מועמד לא מתאים היא מאוד גבוהה: לוקח זמן לאנשים להבין שגייסו את הבן אדם הלא נכון ועד אז כבר השקיעו הרבה כסף בקליטה שלך. לכן חברות מעדיפות לצמצם סיכונים מה שיוצר תהליכי גיוס ארוכים.
הדבר השני שחשוב לשים לב אליו זה שאנשים מחפשים לגייס מועמד חזק, ופחות אכפת להם הידע והניסיון הספציפי בטכנולוגיה מסוימת. הדבר נכון פי כמה כשמדובר בגיוס מועמד חסר ניסיון. ממילא רוב הדברים שאתה יודע אתה כנראה לא באמת תדע אותם ברמה הנדרשת לעבודה ותצטרך חיזוק משמעותי.
ולכן כדי להגדיל את האטרקטיביות שלך כמועמד לא כל כך חשובה בחירת הקורסים ה״נכונים״ או התחומים ״החמים״, והרבה יותר חשוב למצב את עצמך כבן אדם רציני שמסוגל ללמוד ברמה גבוהה ולפתור בעיות.
דרך אחת לעשות את זה היא ציונים. סיים מצטיין בטכניון ותקבל עבודה גם בלי לחפש.
דרך נוספת היא פיתוח פרויקטים אישיים ברמה גבוהה. כך אני מצאתי את העבודה הראשונה שלי: פיתחתי מספר אפליקציות לטלפון בקוד פתוח, וכשכבר שלחתי קורות חיים זה היה בצירוף קישורים לאותן אפליקציות ולקוד המקור שלהן.
גם בציונים וגם בפרויקטים הדבר החשוב הוא להגיע לרמה גבוהה. ממוצע 75 ממכללה שאף אחד לא שמע עליה לא יעזור לך למצוא עבודה, וכך גם פרויקט שנראה חובבני. כדי להיראות אטרקטיבי צריך הישגים שאפשר להראות אותם.
אגב הגישה שלנו כאן ב tocode היא בכיוון הזה. בכל אחד מהקורסים יש פרויקט סיכום עם המון רעיונות להרחבות, ויש את הפורום כאן שאפשר לפרסם קוד שאתה עובד עליו ולקבל פידבק מקצועי כדי לשפר אותו.
לכן זה לא חשוב איזה קורסים לקחת או איזה טכנולוגיות אתה יודע. מה שחשוב שאנשים יקבלו את הרושם (המוצדק) שכשתגיע לעבוד אצלם תקדם את החברה דרך המוטיבציה הגבוהה ויכולת הביצוע שלך.
ההמלצה שלי: תשקיע כמה שיותר בפיתוח דברים שאפשר לראות אותם כדי להגיע עם יכולת ביצוע מוכחת. ככל שתראה יותר עשיה (בין אם דרך ציונים גבוהים או דרך פרויקטים ברמה גבוהה) כך הסיכוי למצוא עבודה יגדל.